De beste “entry level” naturvinene

Short haired African American female looking at camera in orange wool sweater touching face
 

Vi får ofte spørsmål om hvilke viner man kan starte sin naturvin-reise med. Mange har smakt en og annen naturvin på en vinbar og blitt litt skremt av ukjente dufter, smaker og grumsete vin i glasset.

Det er ikke like lett for alle å starte rett på de mest eksperimentelle naturvinene, derfor har vi laget et lite utvalg med naturvin som kan være fin å starte med for deg som vil gå gradene.

 

Våre anbefalinger:

 
asinoi naturvin naturvinforbundet.jpg

01 —
Carussin - Asinoi

Druer: Barbera 100%
Pris: 153,-
Varenummer: 4992201

Den velkjente “eselvinen” har du kanskje drukket allerede? Ikke bare har den en god pris, men den er også laget av en velkjent naturvinprodusent i Italia kalt Carussin. Vinen er laget på 100% Barbera som er en drue nordmenn er veldig glade i. Det er en typisk pasta- og pizzavin som vil gå ned hos de fleste. Vinen er uklaret og ufiltrert og har mindre enn 30mg svovel per liter. Vinen befinner seg også i kategori 5, noe som betyr at du finner den på mer enn 50 Vinmonopol over hele landet.

 

gindl little buteo naturvinforbundet.jpg

02 —
Michael Gindl - Little Buteo

Druer: Grüner Veltliner 100%
Pris: 260,40
Varenummer: 11248901

Michael Gindl er en populær naturvinprodusent fra Østerrike, et land som har mye naturvin av høy kvalitet! Buteo er en hvitvin laget på 100% Grüner Veltliner, en drue som er forholdsvis vanlig i naturvinverden. Vinen er ikke klaret, filtrert eller tilsatt svovel. Dette er en lett, mineralsk, frisk og syrlig hvitvin som du trygt kan starte din naturvinreise med. Etterhvert som du blir mer modig kan du bevege deg over i de andre cuveene til Gindl.

 

preisinger ancestral st laurent naturvinforbundet.jpg

03 —
Claus Preisinger - St. Laurent Ancestral Pet Nat

Druer: St. Laurent 100%
Pris: 265,-
Varenummer: 10019601

Nok en Østerriker havner på denne lista. Denne gangen er det naturvinens egne sprudlevin Pet Nat som skal til pers. Pet Nat er, kort fortalt, en perlende vin. Pet Nat står for Petillant Naturel (naturlige bobler). Her brukes metoden Methodé Ancestrale som opprinnelig ble gjort kjent av munker i Frankrike på 1500-tallet. Vinen fra Claus Preisinger er laget på druen St. Laurent og er en tørr og fruktig perlevin. Her får du grønne epler og rabarbra i en forfriskende Pet Nat uten tilsatt svovel.

 

occhipinti naturvin naturvinforbundet.jpg

04 —
Occhipinti - SP 68 Rosso

Druer: Nero d'Avola 30%, Frappato 70%
Pris: 259,90
Varenummer: 5873201

Denne er for deg som elsker klassisk italiensk rødvin! En vin laget på Nero d'Avola (30%) og Frappato (70%), noe som resulterer i en stor, fyldig og fruktig rødvin som passer perfekt til tunge pastaretter eller lam. Vinen heller mot det klassisk Italienske men er laget helt naturlig uten tilsatt svovel eller unødvendig filtrering. En fin start!

krasna hora pinot noir naturvinforbundet.jpg

05 —
Krásná Hora - Pinot Noir

Druer: Pinot Noir 100%
Pris: 246,-
Varenummer: 8279401

Velkommen til vinlandet Tsjekkia! Kanskje ikke det mest bevandrede vinlandet dersom du ikke har drukket mye naturvin tidligere, men Tsjekkia er et land med en lang historie når det kommer til produksjon av naturlig vin. De har også beholdt de gamle tradisjonene! Krásná Hora er et velrennomert vinhus i Tsjekkia og lager alt fra sofistikerte klassiske viner til de mer eksperimentelle. Deres Pinot Noir er absolutt verdt å starte naturvin-reisen med. Når du føler for å ta det neste steget kan du prøve deg videre på noen av deres andre viner som oransjevinen Herr Gewurtz eller rødvinen Ruby.

Det var fem tips til viner du kan starte med. Det viktigste for oss i Naturvinforbundet er at du som nybegynner skal forstå at naturviner kommer i alle varianter. Kanskje beveger du deg videre til noe mer spenstig etterhvert? Følg med på nettsiden og Instagram-kontoen vår for å få inspirasjon til nye vinstiler i fremtiden!

Forrige
Forrige

Årets parkvin!

Neste
Neste

Hva er oransjevin?